Om

Kerstin Klason

Journalist och författare, men kallar mig helst skribent.

 

Människor, händelser och skeenden i tiden intresserar mig, både som person och skribent.
Min främsta arena och yrkeserfarenhet finns inom den kristna sektorn i samhället. Jag har varit fast anställd medarbetare på bland annat Dagen, Världen Idag och Svenska Journalen. Min roll på dessa redaktioner har varit skrivande reporter och redaktör med ansvar både för egna och andras texter. Ett ganska stort antal krönikor och kolumner har det också blivit genom åren.

Sedan ett tiotal år är jag frilansare med uppdrag främst från kristna eller ideella organisationer och tidningar, där jag medverkat med intervjuer, reportage, krönikor, recensioner med mera. Jag har också bidragit med texter och textbearbetning i olika former av informationsmaterial.

Några böcker har det också blivit genom åren, till exempel:

Jag är Elisabeth (Normans förlag, 1989) om en flicka med utvecklingsstörning och hennes kamp för egenvärde och självkänsla.

 

 

Befriad (LP-verksamheten, 2002), en intervjubok som lyfter fram mänskliga livsöden.

 

 

Uppdrag Insidan – en berättelse om tro, hopp och kärlek. (Semnos 2009), Ett personporträtt av Göte Edelbring – medarbetare och eldsjäl i LP-verksamheten.

 

Då och då har jag också lånat ut min penna och ställt upp som spökskrivare, hjälpskribent och textredigerare, när det gäller bokmanus och debattartiklar.

Sedan november 2011 arbetar jag också deltid som redaktör för Bibeln idag, en bibelläsningsplan som ges ut av organisationen med samma namn och som du kan läsa mer om här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *