Rör ej!

Artisten Pernilla Wahlgren har på sin blogg Pernillas värld skrivit om hur hon fick se ett helandeunder på en tågresa nyligen, där en kille helt enkelt bad för en kvinna som hade ont i sina axlar. Intressant och rolig läsning.

Tidningen Dagen har uppmärksammat detta och citerar ur nämnda blogg och det är ju inget fel i det. Tvärtom. Men mot slutet meddelar journalisten att man sökt Pernilla Wahlgren för en kommentar (utan att lyckas, åtminstone när detta skrivs).

Jag vet att det är något av en betingad reflex för journalister att göra så, men tillåter mig ändå i detta sammanhang att fråga: Varför?

Pernilla Wahlgren har ju redan både beskrivit vad hon sett och delat sina tankar om det. Vad mer finns att tillägga?

Om jag fick önska mig något så är det att åtminstone kristna tidningar skulle låta detta vittnesbörd (oj, vad det ordet kändes ovanligt relevant här) få vara precis så spontant och fräscht som det framstår, och att man inte ger Pernilla Wahlgren någon anledning att ångra att hon offentligt berättade om detta.

Så även om kristna tidningar lider av underskott på sådana berättelser vill jag vädja till alla redaktörer: Försök stå emot frestelsen att överexploatera detta. Lämna Pernilla Wahlgren ifred – och gärna killen och tanten också. För Guds och deras skull!

Det här inlägget postades i Media. Bokmärk permalänken.

3 svar på Rör ej!

  1. micael grenholm skriver:

    Nästan alla mina kristna kompisar kände till detta redan innan Dagen skrev om det, det roliga är att jag besökte samma konferens som killen som bad för damen på tåget hade varit på, och efter vi hört detta stannade jag och de jag åkte hemåt med på Max där en kille blev botad i tån efter att vi bett för honom. Det helandet var det dock ingen kändis som uppmärksammade. 🙂

  2. Pingback: Helanden i Malmö « Hela Pingsten

  3. Bengt Wikström skriver:

    Mycket ”fräscht” och ”relevant” skrivet Kerstin! Bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *